Reina de Vespa velutina

Durant el cicle del niu de Vespa velutina en els estadis de niu embrionari i primari, és molt fàcil identificar la reina per la mida, pot fer mes de mig centímetre més de llarg que les obreres. La cosa canvia ja en els nius secundaris, sobretot a partir de l’octubre quan les femelles, que seran futures reines estan posant reserves de greix al cos per poder fer la hivernació, llavors la mida a cop d’ull ja no ens serveix, però si que ha succeït una cosa durant tots aquets mesos. La reina fundadora ha estat molt de temps tancada dins el niu, les obreres contínuament la han estat cuidant, i netejant perquè no agafi malalties, i això fa canviar una mica l’aspecte, ha perdut tots els pels del tòrax i la quitina queda totalment polida i brillant, fins i tot el color taronja de l’abdomen a perdut intensitat, això ja ens donarà alguna pista, però si a això sumem que les ales se li han fet malbé i trencat sobretot de les puntes, degut als mesos que porta tancada dins el niu, segur que la podrem identificar.

Diferència entre obrera i reina de Vespa velutina

A la fotografia podem observar una obrera nascuda a mitjans d’octubre i amb un més de vida i la reina fundadora del niu, amb el desgast de colors i ales trencades.

 

Antoni Armengol i Coll