QUE FEM

MONITORATGE

Des de l’aparició de la vespa velutina nigritorax a Sant Celoni, des de Anura tenim clar que el monitoratge ben fet és una eina molt important per entendre el comportament i com evoluciona la vespa  a la zona. L’objectiu principal es tenir totes les dades dels nius de la zona, dels  apiaris i de les trampes de monitoratge, amb els resultat de les captures. Aquest mapa ens ajudarà a millorar en la detecció de nius tant embrionaris, com secundaris, i a la millora del monitoratge.

RETIRADA I ELIMINACIÓ DE NIUS

També ens dediquem a la retirada de nius de Vespa Velutina Nigritorax. Actualment ja s’han provat diferents mètodes per a l’eliminació dels nius, però en els propers dos tres anys la cosa millorarà molt. Un dels mitjans més utilitzats son les perxes extensibles per injectar insecticida dins el niu, els drones, o pistoles de pintball modificades. En el cas dels nius que necessitem a més despenjar-los l’eliminació i retirada ja es porta a terme de d’una  grua amb cistella.

EDUCACIÓ AMBIENTAL I COL·LABORACIONS

Organitzem xerrades per escoles, instituts, Bombers, Policía local, protecció civil, o fem difusió a través de fires com Eco_vita . Ens agrada el que fem i així ho volem transmetre, ensenyant a tenir respecte per al medi om vivim.

La vespa velutina nigritorax, és una vespa excepcionalment tranquil·la, amb l’ésser humà, tot i amb això ha generat molta alarma social, ja que ha provocat algun mort.  Aquesta circumstància pot donar-se si intentem acostar-nos massa a un niu o mirar de destruir-lo sense els coneixements i mitjans necessaris. Si tenim clar què podem fer i què no, l’alarma social s’esvaeix.

Des d’Anura també oferim col·laboració i volem compartir tota la informació del que fem i coneixem sobre la vespa velutina nigritorax, tant a diverses universitats, equips de robòtica o a l’administració, per  als seus plans de control.