Incorporació d’obreres a altres nius

Aquest 2019 mirarem d’aproximar-nos a altres paràmetres i comportaments de la Vespa velutina que encara ens amaguen incògnites. En aquest moment que anem localitzant nius embrionaris – primaris, i podem disposar de obreres aprofitem per anar incorporant-les a un niu que ja disposa de reina i obreres pròpies.

Des que hem començat amb això he anat incorporant al niu embrionari en diferents dies fins a 10 obreres de 8 nius diferents i en tots els casos han estat acceptades immediatament i incorporades a les tasques del niu. La depredació entre reines, i la usurpació de nius, pot correspondre a una manera de mirar de fer-se més fortes en un territori determinat, però no sols per la eliminació de la reina d’un altra niu i així tenir menys competència per a l’aliment, si no també perquè així la reina guanyadora, segurament incorpora al seu niu, les obreres de la reina perdedora i d’aquesta manera, accelera el creixement de la seva colònia, i té més possibilitats d’assegurar-ne la supervivència.

També hem incorporat unes obreres que per problemes amb les ales no poden volar, aquí el que ha passat, es que no les han acceptat, no han passat a formar part del niu, i per tant no s’han incorporat a cap tasca, tot i que l’actitud de les obreres i reina, es deixar-les fer per als voltants del niu. S’alimenten i veuen, però no entren en contacte ni participen de cap tasca del mateix.

 

Antoni Armengol i Coll, Maig del 2019